Advertisement

(Eğer ciddi bir ağrı durumu varsa hareketleri uygulamadan önce doktor veya uzman bir terapiste görünmeyi unutmayın.Burada yazılan ve önerilen tüm egzersizler tavsiye niteliğindedir.)

Başınızın, boynunuzun ve omuzlarınızın konumu, nasıl yürüdüğünüz, koştuğunuzun kısaca nasıl hareket ettiğiniz üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

Ne yazık ki biyomekanik sistemimiz için, sık sık oturduğumuz ve sürekli olarak yanlış pozisyonlarda ağırlıklar kaldırdığımız bir dünyada yaşıyoruz. Bunlar kalça ve omurgamızın bir sandalyede yavaşça uykuya dalmasına daha sonrasında tüm vücut sistemlerinde telafi noktaları oluşturmasına neden olur. Aslında başın öne doğru eğim alması kalça ve omurganızın problemlerinden kaynaklanır. Buna biyomekanik maliyet denir.Yani düzenli egzersiz yapmak duruş problemlerinin önüne geçerek yaşam kalitenizi artırır .Spor yapmaya sadece yağ yakmak ve kas kütlesini artırmak olarak bakmak yanlış olur..

İleri kafa hizalaması, kafa ve torasik omurga arasında çok fazla açısal yer değiştirmeye neden olur. Bu pelvis ve lomber omurganın yanı sıra ayakları ve dizleri çeşitli şekillerde telafi etmeye zorlar Quadricepsin aşırı çalışması,  omurganın rotasyon alması (skolyoz), zayıf kalça hareketi gibi problemlere yol açar.

Advertisement

Aslında ileri baş duruşu koşu tekniğiniz üzerinde bile etkiler gösterir.Bu duruş kuvvetsiz bir merkez bölge (core bölgesi) oluşturmasına ve enerji ekonomisinde problemler yaratmasına neden olur.

İleri kafa hizalamasını düzeltmek için neler yapmalıyız ?

Bir dizi yumuşak doku tekniği ve hareketlilik egzersizleriyle İleri Kafa hizalamasını yeniden şekillendirebilirsiniz. Bu biraz zaman alacaktır ancak sonunda değecektir. (3-9 ay arasında)

“Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile , tek bir adımla başlar.” Lao Tzu

İlk Adım:

Bir lakros topu (ileri seviye), tenis topu (orta) , parmaklar (başlangıç) bunlardan biriyle dokudaki düğümleri diğer adıyla adezyonları yok etmeliyiz. Buradaki amaç, dokuya yumuşaklık kazandırmaktır. Bu nedenle sertlik veya gerginlik hissettiğiniz her yerde doku yumuşana kadar masaj yapın. Topla yatay, dikey, daire çizme hatta hafifçe bükme gibi farklı desenli şekillerde yuvarlayın, gergin noktada 10-15 saniye baskılar oluşturun.

İşte boyun ve trapezius bölgesindeki yumuşak dokunuzun kalitesine yönelik stratejileri gösteren birkaç örnek.

İkinci Adım:

Yumuşak dokuyu gevşetip boynunuzu hareket için hazırladıktan sonra, bu hareketlilik egzersizleriyle uygun hareket aralığını geri kazanın. Tercih ettiğiniz herhangi bir germe tekniğini kullanabilirsiniz; Statik esnetme, dinamik esnetme veya PNF esnetme yöntemleri..

 


Son Adım:

Artık yumuşak dokularınız gevşedi ve gerildiğine göre, başınızı ve boynunuzu doğru pozisyona getirmek daha kolay olacaktır.

Çeneyi Sıkıştırma hareketi , ileri bakarken parmaklarınızı çenenize yerleştirin . Ardından, parmaklarınızı kullanın ve çenenizi boğanıza doğru itin. Çenenizi boğazınıza doğru ittiğinizde başınızı öne doğru düşmesi en yaygın bir hatadır. Hareket boyunca gözlerinizi tam karşıya sabitleyin ve omuzganız boyunca uzun kalın yani tam çeneye itiş yaptıgınız noktada boynu sanki yukarı cekiyor gibi davranın.

Özetle, boynunuzun ve başınızın hizasını, hareketliliğini geliştirebilirseniz.Bu baştan ayağa kadar nasıl hareket edeceğinizi önemli ölçüde etkiler. Bu alandaki kısıtlamalar, vücudunuzun tüm hareket modellerinde çok sayıda telafi stratejisini tetikleyecektir. Bu sadece bir fizik meselesidir bir noktadaki sızıntı diğer yerleride etkiler..

Advertisement

1 Yorum

Bir Cevap Yazın